İçeriğe geç

Yazin Tarlaya Ne Ekilir

Yazın tarlaya ne ekilir?

Maydanoz, brokoli, mısır ve dereotu Ağustos ayında ekilebilecek sebzeler arasındadır. Böğürtlen, şeftali, incir, sarı kiraz ve erik Ağustos ayında ekilen meyvelerdir. Ekimler: kabak, marul, salatalık. Doğrudan toprağa ekilen tohumlar: fasulye, börülce, roka.

Eylül ekim ayında tarlaya ne ekilir?

Marul, havuç, lahana, pancar, ıspanak, pazı, brokoli, roka ve endüstriyel ürünler ekim ayının başında ve ortasında ekilebilir. Bu ürünlerin dışında; bölgesel sıcaklıklar dikkate alınarak fasulye, arpa, buğday ve haşhaş tohumları da ekilebilir.

Ağustos ayında bahçeye ne ekilir?

Bu nedenle, Ağustos ayında bahçeye nasıl bakılacağını bilmek gerekir. Roka, börülce, fasulye, lahana ve kara lahana Ağustos ayında ekilir. Bu bitkilerin tohumları Ağustos ayında toprağa ekilebilir.

Temmuz ayında tarlaya ne ekilir?

Hangi ayda ne ekilir tablosuAySebze ve meyvelerTemmuzMarul, ıspanak, roka, pancar, pazıAğustosLahana, kereviz, pırasa, ıspanak, kerevizEylülBrokoli, Brüksel lahanası, havuç, turpEkimHavuç, turp, soğan, marul, ıspanak8 satır daha 27 Haziran 2024

Mart ayında tarlaya ne ekilir?

Mart, bahçeye bezelye, havuç, şalgam, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Mart ayından itibaren çilek ve kuşkonmaz gibi çok yıllık bitkilerin fideleri artık toprağa ekilebilir.

1 dönüm tarlaya ne kadar tohum ekilir?

Optimum bitki gelişimi için 1 m2’ye 250 adet tohum yeterlidir. Tohumun büyüklüğü önemli bir faktör olmakla birlikte, tohumun çimlenme kapasitesi, saflığı ve özellikle bin adetlik tohum ağırlığı dikkate alındığında dekara yaklaşık 16-18 kg tohum yeterlidir.

Kışlık tarlaya ne ekilir?

Kış sebzeleri denildiğinde akla gelen diğer türler pırasa ve sarımsak, alabaş, turp, şalgam, pancar, kırmızı pancar, pazı, kereviz, marul ve lahanadır. Ülkemizde lahana, havuç, soğan, brokoli, karnabahar ve marul gibi kış sebzelerinin yetiştirilmesinde yabancı melez çeşitlerin kullanımı yaygındır.

Şubat ayında ne ekilir?

Şubat ayında ekilen tarımsal ürünler arasında şeker pancarı, turp, fasulye, bezelye, marul, ıspanak, sarımsak ve bazı ılıman bölgelerde biber, domates, salatalık ve patlıcan tohumları da yer alıyor.

Ekim ve kasım aylarında ne ekilir?

Lahana, ıspanak, pırasa, havuç ve turp gibi ürünler soğuğa dayanıklıdır ve kasım ayında sorunsuz bir şekilde ekilebilir. Ayrıca sarımsak ve soğan da bu dönemde ekilmeye uygun ürünler arasındadır. Bu ürünler kış boyunca büyümeye devam eder ve ilkbaharın başlarında hasat edilebilir.

Haziran ayında tarlaya ne ekilir?

Haziran ayında saksılarınıza ve bahçenize yeşil biber, yeşil dolmalık biber, dolmalık biber, domates, semizotu, kereviz, ıspanak, salatalık, karnabahar, lahana, patlıcan, kabak, pırasa, fasulye, roka, havuç, maydanoz, taze soğan, marul ve dereotu ekebilirsiniz.

Havuç ve turp ne zaman ekilir?

Bu sebzeler arasında havuç, kara lahana, ıspanak, turp, kereviz, pancar, pırasa ve pazı gibi sebzeler bulunur. Sonbahar, toprak sıcaklığı ve nem açısından koşulların uygun olduğu bir zamandır. Bu nedenle sebzeler genellikle Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında ekilir.

Pırasa tohumu hangi aylarda ekilir?

Ekim: Bölgenin iklimine bağlı olarak pırasa tohumları Mart, Nisan aylarında veya en geç Mayıs başında ekilmelidir. Ekim, serpme veya daha iyisi sıra ekimi ile yapılır. Metrekare başına yaklaşık 10-15 gram tohum beklenir.

Yazın hangi sebzeler ekilir?

Yazın ekilen sebzeler arasında başta havuç, marul, dereotu, ıspanak, mısır, lahana, salatalık ve karnabahar olmak üzere pek çok yiyecek sayılabilir, dolayısıyla beslenme alışkanlıklarınıza ve bahçenizin uygunluğuna bağlı olarak bu sebzeleri rahatlıkla ekebilir ve yetiştirebilirsiniz.

Aralık ayında tarlaya ne ekilir?

Aralık ayında ekilebilecek bitkilerin listesi. Sebzeler: Ispanak. Marul. Roka. Lahana. Soğan. Sarımsak. Bezelye. Havuç turpu. Brokoli. Meyveler: Çilek (soğuğa dayanıklı çeşitler) ahududu. Böğürtlen. Bitkiler: Kardelenler. Nergis. Lale soğanları sümbül.

Sulu tarlaya ne ekilir?

1 Türkiye’de sulu tarımda en çok yetiştirilen ürünler.2 Tahıllar (Hububat) 2.0.1 Pirinç. 2.0.2 Mısır.3 Endüstriyel bitkiler. 3.0.1 Yonca. 3.0.2 Şeker pancarı 3.0.3 Patates. 3.0.4 Pamuk. 3.0.

Haziran ayında tarlaya ne ekilir?

Haziran ayında saksılarınıza ve bahçenize yeşil biber, yeşil dolmalık biber, dolmalık biber, domates, semizotu, kereviz, ıspanak, salatalık, karnabahar, lahana, patlıcan, kabak, pırasa, fasulye, roka, havuç, maydanoz, taze soğan, marul ve dereotu ekebilirsiniz.

Mayıs ayında hangi sebzeler ekilir?

Mayıs ayında lahana, marul, brokoli, kabak, kara lahana, ayçiçeği, karnabahar, kavun, karpuz, kereviz, mısır, pancar, roka, pırasa, pazı, rezene soğanı, domates, bezelye, taze soğan, marul, ıspanak, sarımsak, havuç gibi sebzelerin yanı sıra patates gibi ürünleri de ekebilirsiniz.

Sulu tarlaya ne ekilir?

1 Türkiye’de sulu tarımda en çok yetiştirilen ürünler.2 Tahıllar (Hububat) 2.0.1 Pirinç. 2.0.2 Mısır.3 Endüstriyel bitkiler. 3.0.1 Yonca. 3.0.2 Şeker pancarı 3.0.3 Patates. 3.0.4 Pamuk. 3.0.

Yazın tohum ekilir mi?

Çiçek tohumları ekerken, öncelikle onları iç mekana mı yoksa dış mekana mı ekeceğinize karar vermelisiniz. Tohumları iç mekana ekmek için yılın sıcak veya ılık aylarını beklemeniz gerekecektir. Bitkinizi yılın herhangi bir zamanında iç mekana ekebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karataş Escort