Türk eğitim Gönüllüleri Vakfı ne yapar?
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilkokul çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur.
Eğitim Gönüllüleri Vakfı kimin?
Değerli eğitim dostları, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ülkemizin en önemli sorunlarının kaynağının eğitimsizlik olduğuna inanan, başta Sayın Suna Kıraç olmak üzere değerli insanlar tarafından kurulmuştur.
TEGV anlamı nedir?
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) – Anasayfa.
TEGV kimlere hizmet veriyor?
TEGV, tam adı TÜRK EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI, ilköğretim çağındaki çocuklara ücretsiz okul dışı eğitim imkânı sağlayarak devlet tarafından sağlanan temel eğitimi desteklemek amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur (STK).
Türk Eğitim Vakfı devletin mi?
Türk Eğitim Vakfı (TEV), insan kaynağımızı bilgi üreten ve kullanan bireylere dönüştürme vizyonuna sahip bir sivil toplum kuruluşudur.
Gönüllüler Vakfı ne işe yarar?
Ne yapar? 2002 yılında kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), “Gençlerin önderliğinde, yetişkinlerin rehberliğinde” ilkesiyle faaliyet gösteriyor ve gençlere sosyal sorumluluk eğitimi vererek toplumsal sorunlara çözüm üreten projeler üretmeleri için alan yaratıyor.
Eğitim Gönüllüleri Vakfı sivil toplum kuruluşu mudur?
“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla kurulduğu günden bu yana ilkokul çağındaki çocukların okul dışı eğitim desteğine odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’de eğitim alanında en yaygın faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu haline geldi.
TEGV devletin mi?
Hakkımızda. Kuruluş hikayemiz: Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 23 Ocak 1995 tarihinde, eğitimin her şeyin başlangıcı olduğuna inanan, başta Suna Kıraç olmak üzere bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimiyle, “Devletin temel eğitimini desteklemek” amacıyla kuruldu.
Türk Eğitim Vakfı nedir kısaca özet?
Elli yedi yıl önce, merhum Vehbi Koç’un önderliğinde 205 işadamı, öğretim görevlisi ve aydın, eğitimi yaygınlaştırmak için bir araya geldi. 1967’deki Türkiye koşullarında birçok insanın hayal bile edemeyeceği bir seferberlikle, okumak isteyen gençlere destek olmak için Türk Eğitim Vakfı’nı kurdular.
TEGV gönüllüsü nasıl olunur?
TEGV’de gönüllü olmak için Temel Tanıtım ve Temel Gönüllü Eğitimini tamamlamanız gerekir. Tüm bu eğitimleri kendi evinizin rahatlığında, bilgisayarınızda veya web sitemiz üzerinden tamamlayacaksınız. Kayıt formunda size en yakın mekanı seçin.
Türkiye gönüllüleri kimin?
Türkiye Eğitim Gönüllüleri VakfıGenel MüdürSait TosyalıKuruluş Tarihi1995KurucusuSuna KıraçWeb Sitesitegv.org4 satır daha
Eğitim vakıfları ne iş yapar?
Türkiye Maarif Vakfı; Okul öncesi eğitim, temel eğitim, ortaöğretim ve yükseköğretim düzeyinde eğitim kurumları açar. Yaygın eğitim amaçlı kurslar, etüt merkezleri ve kültür merkezleri gibi tesisler kurar.
Gönüllülerin hakları nelerdir?
Her vatandaşın gönüllülük fırsatlarına eşit erişim hakkı vardır. Hiçbir vatandaş dil, din, ırk, siyasi görüş, cinsiyet, yaş, ten rengi, cinsel kimlik, geçmiş veya inanç temelinde ayrımcılığa uğrayamaz. Her gönüllünün gönüllü çalışmalarını özel ve profesyonel hayatıyla uzlaştırma hakkı vardır.
Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın görevi nedir?
Amacımız imkânları kısıtlı ilkokul çocuklarımızın eğitimine destek olmaktır.
TEGV başkanı kimdir?
Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen.
TEGV gönüllü ne yapar?
Çocukların umutlarını gerçekleştirme hakkına inanan gönüllülerimiz, emeklerini, zamanlarını, bilgi ve deneyimlerini toplumsal sorumluluk bilinciyle çocuklarımıza aktararak geleceğin akıllı insanlarının yetişmesine destek oluyorlar.
Türk Eğitim Vakfı’nın faaliyetleri nelerdir?
Maddi imkânları kısıtlı olan başarılı öğrencilere burs sağlamak, okullar, öğrenci yurtları, eğitim merkezleri ve kütüphaneler inşa ederek eğitim sistemini desteklemek, öğrencilerin çalışmalarını teşvik etmek amacıyla ödüller vermek, eğitim konularında bilimsel araştırmalar yapmak.
TEGV ücretli mi?
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 1995 yılından bu yana ilkokul çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlıyor. TEGV tarafından ücretsiz olarak sunulan bu eğitimler, gönüllüler tarafından çocuklar için yürütülüyor.
Gönüllü aktiviteler nelerdir?
Gönüllü olabileceğiniz alanlar: Çevre (örneğin ağaç dikme faaliyetleri), Eğitim (örneğin kitap bağışları toplamak), Hayvanlar (örneğin sokak hayvanları için mama kapları hazırlamak veya bir hayvan barınağında gönüllü olmak), Sanatlar (örneğin yaşadığınız yerdeki bir sanat etkinliğinde gönüllü olmak), Yaşlılarımız (örneğin yaşadığınız yerdeki bir sanat etkinliğinde gönüllü olmak).