Yurtdışı iPhone alırsam ne olur?
Yurt dışından satın alınan iPhone modelleri, uzatmalarla 180 gün boyunca kayıt yaptırmadan Türkiye’de kullanılabilir. Bu süreden sonra cihaz kullanıma kapatılır. Telefonun sorunsuz kullanılabilmesi için IMEI kayıt ücreti ödenerek Türkiye’de kayıt yaptırılması gerekmektedir.
Yurt dışı iPhone açtırma kaç TL?
Yurt dışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti 2024 yılında 31.692 lira olarak belirlendi. Bu oran 2025 yılında değişecek. Vergi uzmanları, 2025 yılında yeniden değerleme oranının yüzde 45 civarında olacağını tahmin ediyor.
Yurt dışından alınan iPhone Türkiye’de çalışır mı?
IMEI kaydı olmayan bir cihaz Türkiye’de 120 gün kullanılabilir. 120 günden sonra telefon tamamen aramalara kapatılır. Yurt dışından aldığınız telefonda çift SIM özelliği varsa süre 240 güne kadar uzayabilir.
Yurt dışı iPhone en fazla kaç ay kullanılır?
Yurt dışından getirilen telefonların kayıtsız kullanım süresi 120 günden 180 güne çıkarıldı. Türkiye dışındaki ülke sakinlerinin getirdiği telefonlar kayıt olmaksızın 120 gün kullanılabilecek.
iPhone Kaçak Açılır mı?
Yurt dışından getirilen telefonlar Türkiye’ye girişte hemen gümrüğe kayıt edilir. Bu, telefonun pasaportunun gösterilmesiyle yapılır. Pasaport gösterildiğinde, telefonun IMEI numarası kaydedilir ve telefon kullanıma açılır. Ancak, pasaport gösterilmeden telefon açılamaz.
IMEI kayıt ücreti nedir?
IMEI kaydının maliyeti ne kadar? Uluslararası telefon kayıt ücreti olarak da adlandırılan IMEI kayıt ücreti 2024 yılında 31 olacak.
Yurt dışı cihaz 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında telefon kaydı yaptırırken, pasaportunuzun geçerlilik süresinin 3 yılı dolmasının ardından başka bir telefon kaydı yapma hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
IMEI ücreti ne kadar 2024?
IMEI kaydı için şu anda Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan ücretler dikkate alınır. 2024’teki mevcut IMEI kayıt ücreti 31’dir.
Yurtdışından gelen iPhone pasaportsuz nasıl açılır?
Pasaport olmadan IMEI nasıl kaydedilir? Telefonu kimlik kartıyla girip çıkabileceğiniz bir yerden satın aldıysanız, IMEI kaydı için pasaporta ihtiyacınız yoktur. IMEI’yi kimlik kartınızla da kaydedebilirsiniz.
Kayıtsız telefon kaç ay kullanılır?
Yurt dışında yaşayan kişiler Türkiye’ye getirdikleri cihazları 120 gün boyunca herhangi bir işlem yapmadan kullanabiliyordu. Ancak hükümet bu süreyi yetersiz görüp süreyi 180 güne çıkardı. Bu işlemi mümkün kılan hizmet e-devlet üzerinden iki kezle sınırlı olarak gerçekleştirilebiliyor.
iPhone 16 Pro Max yurt dışında ne kadar?
iPhone 16 Pro Max yurtdışında ne kadar? iPhone 16 Pro Max fiyatı ABD’de 1.199 dolardır. iPhone 16 Pro ABD’de 999 dolardır. iPhone 16 ve iPhone 16 Plus sırasıyla 799 ve 899 dolardır. TL cinsinden en ucuz iPhone 16 Kanada ve Çin’de satılmaktadır. iPhone 16 Çin fiyatı 5999 yuandır.
Tek hat tanımlı iPhone neden ucuz?
Tek satırlı tanımlı iPhone’lar Bu cihazlar genellikle normal iPhone’lardan daha ucuzdur çünkü operatörler cihazların maliyetini sübvanse eder. Ancak, tek satırlı iPhone’lar esneklikten yoksundur ve başka bir operatöre geçmek isterseniz cihazınızı kullanamayabilirsiniz.
Kaçak iPhone kaç ay açık kalır?
IMEI İşlemleri Yurt dışından cihaz Türkiye’ye geldikten sonra en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekmektedir. 120 günden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
İPhone 16 Pro Max Kaç Para?
Bu açıdan değerlendirildiğinde iPhone 16 Pro Max, kullanıcıların beklentilerini karşılayacak şekilde fiyatlandırılmış bir cihaz. iPhone 16 Pro Max’in yurt dışında fiyatı 256 GB kapasiteli model için 1.199 dolar olarak açıklanırken, Türkiye’deki lansman fiyatı 99 dolar.
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
Yurt dışı iPhone kullanmak yasak mı?
Yurt dışından kısa süreli bir konaklama için Türkiye’ye gelen kişiler için IMEI kaydı zorunlu değildir. Cihazlarını Türkiye’de 120 güne kadar aktif olarak kullanabilirler. Ancak yurtdışından bir telefon satın alırsanız ve Türkiye’de daha uzun süre kullanmayı planlıyorsanız, IMEI kaydı zorunludur.
Yurt dışı iPhone E SIM kaç ay kullanılır?
İşte detaylar… Hükümet, yurtdışındaki cihazlar için kayıt dışı kullanım süresini 120 günden 180 güne çıkardı. Sistem artık e-devlet üzerinden de kullanılıyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşların verilen telefonlarını hiçbir müdahale olmadan 120 gün boyunca kullanmak mümkündü.
Yurtdışı telefon 3 yıl sonra satılabilir mi?
Telefonu 3 yıllığına kayıt ettiren kişi telefonu kullanmak zorundadır. 3 yıl sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz. Kayıttan sonra e-devlet üzerinden IMEI sorgulaması yaparsanız “Device registered abroad” (Cihaz yurtdışında kayıtlı) notunu görmelisiniz.
Yurt dışı iPhone kapanır mı?
Yurt dışından getirilen ve yasal süresi içerisinde IMEI kaydı yaptırılan bir telefon, kayıttan sonra devre dışı bırakılmayacaktır. Ancak IMEI kaydı belirtilen 120 gün içerisinde tamamlanmazsa telefon devre dışı bırakılacaktır.